NOTÍCIES

Participació en el projecte SMARTPROD

2020

Les Comunitats RIS3CAT són agrupacions voluntàries d’empreses i agents del sistema de recerca i innovació català que impulsen projectes d’R+D+I en els àmbits sectorials líders de la RIS3CAT.

En l’àmbit de la indústria alimentària la comunitat és INNOÀPAT, que està coordinada per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i pretén fomentar la innovació de les empreses catalanes agroalimentàries com a mesura per millorar la seva competitivitat amb tres grans reptes de la cadena alimentària:

  • Alimentació i el seu efecte sobre la Salut
  • Seguretat Alimentària
  • Sostenibilitat lligada als processos de la indústria alimentaria 

Inbrooll com a empresa de disseny i desenvolupament de producte industrial participa a un dels seus projectes SMARTPROD conjuntament amb 7 participants més. L’objectiu del projecte és desenvolupar nous productes per a la prevenció, noves estratègies vacunals i eines sanitàries per a garantir el subministrament de proteïna animal de qualitat, augmentant la rendibilitat, la competitivitat i la seguretat alimentària.

És així com neix Hipraspray, un sistema de vacunació per polvorització avícola que destaca per la seva distribució uniforme de gotetes per a un treball òptim en la salut animal i eficient en l’àmbit tecnològic.

Aquest projecte, ha tingut una durada de 3 anys i ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i d’ACCIÓ amb un pressupost d’11 milions d’euros.

Veure projecte