NOTÍCIES

Finalitzem el projecte d’Innoqua amb èxit

2020

INNOQUA és un projecte finançat per la UE Horizon 2020 format per 20 socis per desenvolupar un sistema modular pel tractament de l’aigua basat en la capacitat depurativa dels microorganismes biològics (cucs de terra, zooplàncton i mico algues).

La configuració del sistema s’ajusta en funció dels mercats objectius per tal de respondre a les necessitats del mercat més possibles. L’objectiu final del projecte és proporcionar un sistema ecològic de sanejament de l’aigua per a zones i comunitats rurals, per a indústries amb característiques específiques (com ara l’agricultura i l’aqüicultura), per a constructors d’habitatges sostenibles o propietaris d’habitatges col·lectius i per a països en desenvolupament de tot el món.

Inbrooll, s’ha encarregat del disseny del prototip del sistema de depuració eco-eficient utilitzant diferents tecnologies en un sistema modular únic.

El projecte, de quatre anys de duració, ha instal·lat plantes pilot en 10 països (França, Irlanda, Itàlia, Romania, Escòcia, Regne Unit, Equador, Perú, Índia i Tanzània) per demostrar la viabilitat a llarg termini de les solucions modulars i localment sostenibles en condicions reals d’ús. De la mateixa manera, les plantes pilot han estat relacionades amb projectes d’investigació científica que a la vegada, compartien la informació en temps real amb els socis investigadors. A més, Girona ha acollit una planta pilot d’aquesta tecnologia i per tant ha estat un dels escenaris de demostració a la demarcació.

S’estima que actualment hi ha a Europa uns 20 milions de persones que no tenen accés a sistemes de sanejament de les aigües residuals.

A part d’Inbrooll, també han participat dos socis catalans més: el centre tecnològic Eurecat i la Universitat de Girona. INNOQUA ha rebut també el suport explícit d’entitats com el Consorci d’Aigües Costa Brava, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Plataforma Tecnològica Española del Agua (PTEA).

https://www.facebook.com/innoqua/videos/968912750108498/